آخرین نوشته ها
- زمین خواری در بالاده به شیوه جدید/ دکتر سیداکبر ساداتی بالادهی
- مرگ بی صدای محیط زیست در منطقه دوسر شمار/ مهندس عبدالوهاب کاردگر بالادهی
- دوخت ۲۶۰ قطعه ماسک توسط بانوان بالادهی برای اهالی بومی روستاهای بالاده، قلعه، پایین ده و تیله بن
- امپراتوریهای یک نفره در دنیای هنر / در گفت و گو با کاوه کاردگر نوازنده و آهنگساز مازندرانی
- آب را گِل نکنیم / مهندس اصغر (اسماعیل) قربانی
- بَرجی لُوطی اُ پیرزِنا اُ هَلی دار/ خاطره ای از زنده یاد مشدداود چهاردهی
- صَللو آقا یا زیارت سر و اجرای آئینی قدیمی / عین اله آزموده
- کوچ و دام در بالاده قدیم/ بخش اول/ عین اله آزموده
- ارزش سگ گله برای چوپانان بالاده / بازگویی یک خاطره/ محبوب توبه
- نام های آشنا برای خیابان ها و کوچه های بالاده / عین اله آزموده چهارده
لینک دوستان
آمار
جمعه ۴ در بهمن, ۱۳۹۲ @ ۱۸:۰۴
آقای آزموده سلام،
از ابراز نظر شما در ارتباط با مطلب بنده کمال تشکر را دارم.
اینکه بنده در این مطلب عنوان کردم که روستای پایین ده قدمتش بیش از بالاده است در واقع موضوعی است که از آقای ساداتی تیله بنی شنیده ام و ایشان هم از برخی از بزرگان منطقه شنیده اند و هم آن را تائید می فرمایند. ملاکی که برای قدمت روستاهای منطقه در این مطلب در نظر گرفته ام، سکونت فعلی آنهاست که بنا بر صحبت های بزرگان منطقه و همچنین آقای ساداتی و چند تن از دوستان دیگر به نظر می رسد که روستای پایین ده بعد از روستای تیله بن قدیمی ترین روستای منطقه ی دوسرشمار بوده باشد. یکی از نکاتی که به نظر می رسد در مورد روستای پایین ده صدق می کند این است که روستای پایین ده به ندرت از جای فعلی خود حرکت کرده است. هر چند با توجه به سکونت های قبلی، روستای بالاده احتمالاً قدمت آن از روستای پایین ده بیشتر است، ولی ملاک ما در این مطلب سکونت فعلی آنها بوده است. با این وجود تحقیق و پژوهش بیشتر در این رابطه نیاز است.
البته این نظر بنده با توجه به نظرات بزرگان و دوستان بوده و ممکن است که درست نباشد، بنابراین جا دارد که دوستان دیگر هم نظرات خود را در این رابطه بنویسند تا ان شاء الله بتوانیم با نظرات دوستان دیگر به یک جمع بندی کلی در این رابطه برسیم.
……………………………………………………………….
سادوا: جناب آقای نظری. سلام. شواهد تاریخی و باستان شناسی نشان می دهد که سابقه سکونت در بالاده (و نه بالاده فعلی) بیش از سه هزار سال قدمت دارد که قبرستان گبری آیش سر در غرب قلعه، قبرستان چمازی، چل سره ، تروک و … گواه این موضوع است. حرف بنده این نیست که کدام روستا قدیمی تر است بلکه موضوع پیامدهای یک نوشته و نقل قول شفاهی است.
آقای ساداتی زحمات زیادی در باره سابقه تاریخی منطقه دوسرشمار کشیده اند و شاید خیلی از این تحقیقات از نظر علمی و یا باستان شناسی درست یا نادرست باشد.
متاسفانه همانگونه که مستحضر هستید جو منطقه در نزد بعضی از افراد متعصب بر علیه این روستا و آن روستا هست و بیان اینگونه موضوعات تاریخی ثابت نشده می تواند بهانه خوبی برای این افراد در دامن زدن به اختلافات باشد.
بالاده از نظر وسعت بزرگترین و از نظر جمعیت بیشترین جمعیت را دارد. قبرستان بزرگ و وسیع و نیز قبرستان اِوانی گواه این موضوع است که جمعیت زیادی در این مکان فعلی که بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد، ساکن بوده اند.