برگزاری سومین جشنوار هلی ترشی مازندران در بالاده/ به آگاهی اهالی محترم روستای بالاده و فرهنگ دوستان مازندران می رساند که سومین جشنواره هلی ترشی مازندران از ساعت ۹:۳۰ بامداد روز پنجشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ در میدانگاهی چشمه سر این روستا برگزار می شود. حضور گرم و پرمهرتان را ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ comment بدون نظر

 از تروجن تا قله شاهدژ بالاده/ یک گروه چهار نفره کوهنورد متشکل از فردوس دهبندی بالادهی، مهندس محمدعلی ریاحی، محمدعلی ولایتی و مهندس محمد حسن‌زاده در نیمه خرداد ۱۴۰۳ تصمیم گرفتند مسیر ۱۵۰ کیلومتری از روستای تروجن (شهیدآباد) در یک کیلومتری غرب بهشهر تا قله اساطیری شاهدژ در شمال روستای بالاده در بخش چهاردانگه ساری را ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ comment ۲ نظر

صرف نوعی خاص از فعل ماضی ساده در زبان مردم بالاده / نوشته: عین اله آزموده/ مردم  روستای بالاده در بخش چهاردانگه شهرستان ساری، همانند همه مردم حوزه فرهنگی مازندران به زبان تبری (که در بین مردم به زبان گِـلِـکی معروف است) سخن می‌گویند. مردم بالاده، هنوز اصالت و خلوص واژگان خود را حفظ کرده‌ و آنگونه که واژگان و ترکیبات فارسی در ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ comment بدون نظر

گزارش دومین نشست گردشگری و جشنواره هلی ترشی در بالاده/ به دعوت شورای اسلامی و انجمن فرهنگی سادوای بالاده، نشستی پیرامون انتخاب بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری و اجرای سومین جشنواره هلی ترشی برگزار شد. در این نشست که از ساعت ۱۶:۱۵ روز پنجشنبه سوم خرداد ۱۴۰۳ در حسینیه بالاده برگزار شد، اعضای شورای اسلامی، اعضای انجمن فرهنگی سادوا و جمعی از اهالی فرهنگ دوست بالاده  ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ comment بدون نظر

معلمان بالاده از گذشته تا امروزدر روز معلم، گرامی می‌داریم یاد همه معلم‌های بالاده از روزگار گذشته تا امروز را. همه آنانی که روی پر نقاب خاک کشیدند، همه آنانی که بازنشسته شدند و همه آنانی که مشغول آموختن به فرزندان ایران هستند. در این سیاهه، اسامی فرهنگیان بالاده آورده شده است و اگر نام عزیزانی از قلم افتاده است ضمن عذرخواهی، اطلاع دهید تا اضافه ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ comment بدون نظر

گزارش اولین نشست گردشگری بالاده/ به دعوت شورای اسلامی و انجمن فرهنگی سادوای بالاده، نشستی پیرامون انتخاب بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری برگزار شد. در این نشست که از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۸:۳۰ روز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ در روستای سمسکنده و در منزل آقای سیدرضا موسوی و با حضور جمعی از فعالان فرهنگی بالاده برگزار ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ comment ۲ نظر

 دعوت به همکاری در زمینه معرفی بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری/ در ۱۹ آذر ۱۴۰۲ و در جلسه فنی استان مازندران، بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری در استان مازندران تصویب شد و در آینده نیز با توجه به ظرفیت های فرهنگی و گردشگری خاصی که دارد، می تواند از سوی گردشگری سازمان ملل متحد به یکی از بهترین روستاهای گردشگری تبدیل شود. با توجه به این فرصت بسیار مهم که برای بالاده و روستاهای منطقه دوسرشمار ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۸ فروردین ۱۴۰۳ comment بدون نظر

انتخاب روستای بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری/ در جلسه شورای فنی استان مازندران برای انتخاب روستاهای هدف گردشگری و بافت با ارزش که امروز یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ با حضور معاونین و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بنیاد مسکن و اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۱۹ آذر ۱۴۰۲ comment ۲ نظر

دختر لَم‌چوقاپوش / داستانی واقعی از بالاده/ نوشته محبوب توبه بالادهی/ نامش مریم بود و خود نیز بسان گل مریم زیبا بود و جوان. سرخی گونه‌هایش، گلبرگ‌های زیبای شقایق‌های وحشی در میان گندمزارهای بهاری را به یاد می‌آورد و لبخندش همچو انار باز شده، شیرین و گوارا بود و کمند گیسوانش در آشوب باد، آتش به جان جوانان روستای بالاده ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۱۵ آذر ۱۴۰۲ comment ۲ نظر

  کال سنگ، ابزاری چند کاره/ در زبان مازندرانی به کال سنگ، کِل سنگ و کِلاف سنگ و در فارسی به آن فَلاخَن یا فلاخان، کلاسنگ و کلماسنگ و دستاسنگ می‌گویند. کال‌سنگ وسیله ای برای پرتاب کردن سنگ‌های کوچک و گرد به اندازه یک سیب متوسط است که در گذشته‌های نه چندان دور مورد استفاده ادامه مطلب را بخوانید »


authorنوشته: انجمن فرهنگی سادوا dateتاریخ : ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ comment بدون نظر