تبلیغات
دسته بندی موضوعی مطالب
- آگهی و اطلاعيه
- انجمن، سایت و سامانه سادوا
- بزرگان و نخبگان
- بیرون از بالاده
- بیرون از دوسرشمار
- تاریخ بالاده + طایفه ها
- تصویر و عکس
- خبر و گزارش
- داستان، شعر، موسیقی
- درگذشتگان
- دیدار و نشست
- سنت ها و آئین ها
- سپاس و شادباش
- شهدا
- شورای اسلامی
- طنز و خنده
- عمومی
- فراخوان و درخواست
- مقاله و یادداشت
- منطقه دوسرشمار
- موفقیت
- نقد و نظر
- همایش های فرهنگی
- ورزشی
- پایگاه بسیج
- پيشنهاد
- چهره مردم بالاده
- کوهنوردی و طبیعت گردی
- گفت و گو، پرسش
- یاد و خاطره
- یاغیان قدیم
آخرین نوشته ها
- برگزاری سومین جشنوار هلی ترشی مازندران در بالاده
- از تروجن تا قله شاهدژ بالاده
- صرف نوعی خاص از فعل ماضی ساده در زبان مردم بالاده
- گزارش دومین نشست گردشگری و جشنواره هلی ترشی در بالاده
- معلمان بالاده، از گذشته تا امروز
- گزارش نشست گردشگری بالاده ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
- دعوت به همکاری در زمینه معرفی بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری
- انتخاب روستای بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری
- دختر لَمچوقاپوش / داستانی واقعی از بالاده/ نوشته محبوب توبه بالادهی
- کال سنگ، ابزاری چند کاره
لینک دوستان
آمار
گزارش تصویری جشنواره هلی ترشی روستای بالاده ساری/ نخستین جشنواره هلی ترشی روستای بالاده از توابع بخش چهاردانگه ساری در روز جمعه ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ برگزار شد. در این جشنواره فرهنگی که با مسوولیت انجمن فرهنگی سادوا و همکاری صمیمانه پایگاه بسیج شهدا و شورای اسلامی بالاده و اهالی فرهنگ دوست این روستا برگزار شد، برنامه هایی فرهنگی برای معرفی این سنت دیرینه اجرا گردید. جشنواره پختن رب آلوچه جنگلی، نخستین جشنواره در نوع خود در استان مازندران و کشور بوده و خبرگزاریهای زیادی آن را تحت پوشش قرار داده اند که از جمله می توان به خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، تسنیم، چهادرانگه نیوز، واحد مرکزی خبر صدا و سیما، باشگاه خبرنگاران، شمال نیوز، خبر مازندران، خزرنما و … روزنامه حرف مازندران، روزنامه سراسری اقتصاد پویا و آسیا و … اشاره کرد.
این مراسم از ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در حیاط دبستان شهید دستغیب بالاده آغاز شد و با اجرای بخشهای متنوعی ادامه پیدا کرد. اگر چه این جشنواره با استقلال و بدون وابستگی به نهادهای دولتی یا غیردولتی در منطقه ای کوهستانی و دور افتاده برگزار شد اما حضور مسوولان اداری و نهادهای دولتی با پیمودن سه ساعت راه از مرکز استان تا بالاده مایه دلگرمی برگزارکنندگان و اهالی روستای بالاده شده است. دکتر سیدرحیم موسوی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی – صنایعدستی و گردشگری مازندران، آقای علی ماهفروزی از مسوولان اداره کل میراث فرهنگی مازندران، مهندس حسن زاده معاون فرمانداری ساری، آقای امینی بخشدار چهاردانگه ساری، حجت الاسلام بابایی نماینده رئیس جمهور در نهاد روحانیت استان مازندران، آقای قاسمی مسوول جهاد شهرستان ساری، آقای حسنی از مسوولان شهرداری ساری، آقای اصغری مدیرکل اسبق منابع طبیعی استان مازندران و رئیس کارخانه نکا چوب مازندران، و تنی چند از مسئولان دیگر بر اعتبار این جشنواره افزود و می توان امیدوار بود که دولت توجه خاصی به برگزاری اینگونه جشنواره های بومی نشان داده است.
هم چنین در این جشنواره اگر چه تبلیغات زیادی پیرامون آن صورت نگرفته بود ولی به یُمن رسانه های نوین اینترنتی، علاقمندان و گردشگرانی از شهرهای تهران، کرج (استان البرز)، قائمشهر، بابل، ساری، نکا و بهشهر حضور داشتند که مقدم یکایک آنان را گرامی میداریم.
چیدمان صندلی که از آموزش و پرورش کیاسر امانت گرفته شد و با هماهنگی انجمن فرهنگی سادوا با مسوولان آموزش و پرورش کیاسر و با تلاش آقایان سیدفخرالدین ساداتی رئیس شورای اسلامی و آقای سیداسماعیل ساداتی فرمانده پایگاه شهدا و از فاصله ۴۰ کیلومتری به بالاده منتقل شد.
تلاوت کلام الله مجید توسط آقای سیداسماعیل ساداتی
نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران
آقای محبوب توبه مجری برنامه
حضور گرم مردم بالاده در هوای گرم
آقای عین اله آزموده دبیر جشنواره و مدیر انجمن فرهنگی سادوا بالاده به شرکت کنندگان در این جشنواره خوشامد گفت.
بدون شرح
آقای دکتر سیدرحیم موسوی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی – صنایعدستی و گردشگری مازندران که از سوی آقای دکتر بزرگ نیا مدیرکل این سارمان در جشنواره حضور یافته است.
آقای دکتر سیدرحیم موسوی: بسیار خوشحالم از بابت برگزاری این جشنواره که با استقلال و بدون وابستگی به نهادهای دولتی یا غیردولتی برگزار شده است. برگزاری این گونه جشنواره ها اگر چه دارای محتوای فرهنگی است و می تواند میراث گذشتگان را به نسل جدید منتقل کند، ولی در عین حال جنبه اقتصادی هم دارد.
مادران بالاده همواره مشوق فرزندانشان در امور فرهنگی بالاده هستند.
خانم سیده ربابه ساداتی شاعره بالادهی با شعری در وصف هلی و هلی ترشی
اگر چه هوا صاف و آفتاب کوهستان سوزانست اما مردم فرهنگ دوست بالاده، مهربانیشان را پیشکش خورشید کرده اند
خانم سیده سارا ساداتی و دکلمه ای در وصف بالاده: «امروز اما؛ بالاده خیلی چیزها دارد؛ شاهدژ زیبا و اساطیری دارد، چهارنوی سبز دارد، بیست چلچراغ شهید دارد، مردمانی از جنس مهربانی و عشق و تلاش دارد، کوچه هایش هنوز بوی اصالت و دیرینگی تاریخ دارد،»
بدون شرح
عده ای بیرون از حیاط دبستان به تماشای برنامه نشسته اند
آقای حسن زاده معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ساری که به زبان مازندرانی سخنرانی کردند: برگزاری جشنواره هایی مانند هلی ترشی و اجرای برنامه های فرهنگی و ورزشی دیگر در کنار آن علاوه بر ایجاد نشاط و شادابی می تواند از بسیاری از معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق جلوگیری کند .
آقای امینی بخشدار چهاردانگه: نقش خرده فرهنگ ها در توسعه جوامع پر رنگ است و برگزاری این نوع جشنواره ها می تواند منجر به رونق حوزه گردشگری شود.
دیگ هلی ترشی در حال جوشیدن است و زنان بالاده، جملگی کمک کردند تا آماده شود
آقای نعمت اله آزموده شاعر بالادهی شعری در وصف نامهربانی زمستان خواندند که در نوروز امسال با برف شدیدش، شکوفه های درختان آلوچه را سوزاند.
خاطرات پدران مهربان بالاده از هلی در جنگلهای اطراف بالاده به درازای عمر پربرکتشان است
تجلیل از پهلوان سیدمحمد ساداتی تیله بنی عضو تیم ملی و قهرمان کشتی ساحلی در مسابقات جهانی ۲۰۱۵ رومانی و ۲۰۱۶ کرواسی (از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، اداره کل سازمان میراث فرهنگی مازندران و انجمن فرهنگی سادوا و نیز آقای شکرالله آخوندی مدیر محترم شرکت حقیقت بار)
بدون شرح
استاد کاوه کاردگر در حال نواختن قطعاتی از موسیقی مازندران با کمانچه (امیری، هرایی، کتولی، یک چوبه، دوچوبه و بخشی از ترانه مریم جان) که آقای محبوب توبه نیز با خواندن آواز، ایشان را همراهی کردند.
حضور مسوولان بخش چهاردانگه و شهرستان ساری
بدون شرح
بدون شرح
بخشدار چهاردانگه به همراه آقایان حسن زاده، حجت الاسلام بابایی و پدر گرامی شهید سیدیحیی ساداتی بالادهی در حال افتتاح نخستین نانوایی بالاده به مدیریت خانم سیده زینب ساداتی. آقای امینی قول دادند که برای تخصیص سهمیه آرد دولتی به نانوایی بالاده اقدام نمایند.
خانمها کاردگر و ساداتی در نانوایی بالاده
خانم رضوی که از عصر روز گذشته تا ظهر روز جشنواره زحمت کشیدند تا هلی ترشی آماده شود.
و در پایان همچون همیشه پذیرایی از مهمانان گرامی با « دُوآش » خوشمزه بالادهی که توسط خانواده حاج سیدعلی اکبر رضوی نذر شده بود تا در این جشنواره پخته و توزیع شود به نیت شفای عاجل مادر گرامی خانواده حاجیه لعیا توبه. نذرشان قبول و دعایمان برآورده. آمین/ دست همه خانمهایی که برای پختن آش زحمت کشیدند درد نکند.
عکس: خانم مهدیه کاردر و سایت چهاردانگه نیوز
……………………………………………………………………………..
انجمن فرهنگی سادوا، پایگاه بسیج شهدا و شورای اسلامی بالاده از یکایک افراد و اداراتی که برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره همکاری کردند و زحمت کشیدند صمیمانه سپاسگزاری می کند و بزودی اسامی این عزیزان و زحماتی که کشیدند در سایت سادوا منتشر میشود.
کانون توسعه پایدار امیرکلا( بنیاد امیر پازواری)
https://telegram.me/AmirPazvariNGO
سه شنبه ۱۹ در مرداد, ۱۳۹۵ @ ۱۱:۳۳
سلام به همه دوستان
دست همولایتی های گرامی درد نکنه ،امید آنکه سال های بعد بهتر از امسال باشه،هرچند بعنوان تجربه اول عالی بود
ازخداوند بزرگ سلامتی همگان را آرزومندم
چهارشنبه ۲۰ در مرداد, ۱۳۹۵ @ ۲۲:۴۶
ضمن عرض سلام و ادب و احترام خدمت جناب آقای آزموده عزیز و دوست داشتنی
واقعاً و از صمیم قلب از جنابعالی به خاطر برگزاری این جشنواره بسیار زیبا که خود یکی از شرکت کننده گان این جشنواره بودم و از نزدیک شاهد اجرا آن بودم تقدیر و تشکر میکنم. از اجرای بسیار زیبای آقای توبه و شعرهای محلی و دلنوشته زیبا و تقدیر از پهلوان منطقه و همه برنامه ها که واقعاً عالی بود گرفته تا حضور پررنگ مردم فرهنگ دوست منطقه و مسئولان استانی و شهرستانی که این جشنواره باعث شد تا همه را به منطقه بکشاند.
نمیدونم با چه زبانی از شما تشکر کنم که باعث میشوید این فرهنگهای قدیمی از خاطر مردم به باد فراموشی سپرده نشود و آنهایی هم که این چیزها را ندیدند یاد بگیرند. به امید جشنواره های دیگر و بهتر به همت همه مردم منطقه.
……………………………………..
سادوا: جناب آقای سید عیسی موسوی تیله بنی. درود و سپاس از شما که هم به جشنواره تشریف آوردید و هم باعث دلگرمی ما شده اید. مردم ما اگر در چنین برنامه هایی حضور پررنگ دارند فقط بخاطر درک درستشان از موقعیت فرهنگی زادگاهشان است و اینکه در تلاشند این فرهنگ را حفظ کنند. از بزرگواری شما در تقدیر از مردم بالاده و منطقه سپاسگزاریم. ارادتمند. آزموده
جمعه ۲۲ در مرداد, ۱۳۹۵ @ ۱۴:۵۲
سلام علیکم خدمت همه همولایتی های عزیز
چقدر خوشحال کننده است برگزاری چنین مراسماتی در زادگاهم بالاده.
خاصه آنکه مراسم یادشده تصویری تمام نما از امید به این که همدلی و همبستگی در میان تمامی اهالی در هر سنی، پیوند مستحکم میان دیروز و فردای همولایتی های عزیز را برابر دید همگان ترسیم نمود.
بنده به نوبه خود مراتب امتنان و تشکر صمیمانه خود را به پاس تحقق این مهم که بی شک مرهون وجود انجمن فرهنگی سادوا و علی الخصوص حسن نیت و بلند نظری برادر گرامی جناب آقای آزموده است ابراز نموده و توفیقات روز افزون برگزارکنندگان این جشنواره، شورای اسلامی، بسیج و تمامی دست اندرکاران و زحمت کشان را در تمامی شئون زندگی از خداوند منان مسئلت می نمایم.
امید به این که همواره توفیق، رفیق زندگی همه باشد. انشالله
……………………………………….
سادوا: جناب آقای بابائیان عزیز درود
این جشنواره و همایش های فرهنگی قبلی که در بالاده برگزار شد به همت اهالی این روستا به ویژه جوانان عزیز بوده است و باید از یکایک این مردم بزرگوار سپاسگزاری نمود که برای فرهنگشان تا این اندازه تلاش می کنند.
جمعه ۲۹ در مرداد, ۱۳۹۵ @ ۱۰:۴۳
از ویژگیهای بارز این جشنواره مردمی بودنش بود. هرچند از مسئولین هم چند نفری بودند اما وقتی از دبیر جشنواره جناب آزموده پرسیدم که دولت چقدر در این جشنواره نقش داشته، تازه به اهمیت کار بزرگتون پی بردم.
از ساری که به کیاسر رسیدم نمیدونستم دارپشت کجاست، اما وقتی تابلوهای راهنمای جشنواره را دیدم دیگه تا خود بالاده از کسی نپرسیدم که از کدوم طرف برم… خیلی خوب سر هر دوراهی و ورودی هر محلی یک بنر راهنما نصب شده بود. این از اون کارهای خیلی خوبی بوده که من توی کمتر جشنواره ی روستایی توی مناطق دورافتاده دیدم.
از آقای آزموده بخاطر مدیریت خیلی خوبشون تقدیر و تشکر می کنم. زحماتشون بر کسی پوشیده نیست. خسته نباشید مرد فرهنگ و هنر.
با سلام و احترام
جای بسی خوشحالی است. تقدیر وتشکر از برگزار کنندگان این جشنواره داریم که برای حفظ فرهنگ و آیین مردم منطقه تلاش می نمایند. خنابدون
دوشنبه ۸ در شهریور, ۱۳۹۵ @ ۲۳:۰۹
با سلام. خدا خیرتون بده آقای آزموده و انجمن سادوا و بسیج و شورا که توی همچین جایی این جشنواره خوب رو برگزار کردین. من که خیلی احساس غرور کردم و به بالادهی بودنم افتخار کردم.
خیلی ناراحت شدم که از گوشه و کنار شنیدم چند نفر آدم جاهل هم با این جشنواره مخالفت کردند اما تیرشون به سنگ خورد. نمیدونم دلیلشون چی بوده و چرا با این جشنواره مخالفت می کنن؟ مگر ضرری براشون داره؟ اگر طرح دیگه ای دارن بسم الله خودشون بیفتن جلو و مردم رو هم همراهشون بکشن. اما اگه حرفی برای گفتن ندارن و فقط عادتشونه که با هر کار نو و فرهنگی مخالفت کنن توصیه خواهرانه میکنم سر جاشون بشینن و با این جور کارهای فرهنگی و مردمی مخالفت نکنن که مردم اونا رو پس زده اند و دوباره خودشونو جلوی مردم نندازن تا دوباره پس زده بشن.
ما باید افتخار کنیم که این همه مسئول از ساری اومدن تا این جشنواره برگزار بشه. این همه مردم استقبال کردن و این همه مهمون غریبه اومده بودن.
ما به بالادهی بودنمون باید افتخار کنیم که الان دیگه همه استان مازندران نام قشنگشو با جشنواره فرهنگی و هلی ترشی میشناسن.
چهارشنبه ۲۱ در مهر, ۱۳۹۵ @ ۱۰:۵۹
خوشا به حال همه برگزارکنندگان و شرکت کنندگان
پنجشنبه ۱۶ در دی, ۱۳۹۵ @ ۲۰:۲۳
سلام
تا اونجاییکه بنده اطلاع دارم اکثر بالادهی های عزیز بیشتر دامدار و بعضا کشاورز بودند .
به نظرم مراسم تلم زنی و … سنخیت بیشتری داشته باشه تا ترشی پجی
التماس تفکر
یکشنبه ۱۵ در مرداد, ۱۳۹۶ @ ۱۶:۰۰
الان همه ایران بالاده را با کارهای فرهنگیش میشناسن. با هلی ترشی و با سنتهای قدیمی و قشنگش. با سایت سادوا و با مردم خوبش می شناسن.
خیلی خوشخالم که توی جشنواره بودم. دست عمو عین الله عزیزم درد نکنه. آفرین بر همت والایت هنرمند بی ادعا. آفرین بر تلاش شبانه روزی ات عموجان. آفرین بر نگاه فرهنگیت فرزند راستین بالاده و شاهدژ. آقرین بر همه دست اندرکاران جشنواره هلی ترش. خسته نباشین که امسال هم دومین جشنواره رو برگزار می کنین.
کمی التماس تفکر آقا یا خانم h.d که حتی شهامت نوشتن اسمتو هم نداری.
عینک عوام پسندی رو از چشمانتان بردارین. با آب چشمه سر چشمهاتونو بشورین. جور دیگه ای به بالاده نگاه کنین. تمیز و بی غل و غش به مردم نگاه کنین. این بالاده دیگه اون بالاده قدیم نیست که مردم را هالو فرض کنین. این مردم به فرهنگشون عشق می ورزن. دیگه با دست به کمر زدن در چشمه سر و ایراد گرفتن از زخمتکشان فرهنگی بالاده کاری از پیش نمی برین.
دوشنبه ۱۸ در مرداد, ۱۳۹۵ @ ۱۱:۵۱
درود بر همه تلاش گران عرصه احیا و ترویج فرهنگ بومی
پرتوان و پیروز باشید.
مهرتان افزون و غم از دل تان بیرون باد