آخرین نوشته ها
- گزارش تصویری سومین جشنواره هَلی تِرشی بالاده- بخش نخست
- برگزاری سومین جشنوار هلی ترشی مازندران در بالاده
- از تروجن تا قله شاهدژ بالاده
- صرف نوعی خاص از فعل ماضی ساده در زبان مردم بالاده
- گزارش دومین نشست گردشگری و جشنواره هلی ترشی در بالاده
- معلمان بالاده، از گذشته تا امروز
- گزارش نشست گردشگری بالاده ۱۴۰۳/۰۱/۳۱
- دعوت به همکاری در زمینه معرفی بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری
- انتخاب روستای بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری
- دختر لَمچوقاپوش / داستانی واقعی از بالاده/ نوشته محبوب توبه بالادهی
لینک دوستان
آمار
دوشنبه ۵ در اسفند, ۱۳۹۲ @ ۰۰:۳۹
با سلام
بنده نقطه نظراتم را برای وبلاگ تیله بن ارسال کردم و از آنجایی که موضوع بصورت تخصصی به جامعه مهندسین عمران و معماری منطقه دوسرشمار مربوط می شود به جهت احساس تکلیف یک بار دیگر برای سایت سادوا نیز ارسال می کنم:
ظاهراً آنطوری که از اطلاع رسانی وبلاگ تیله بن استنباط می شود اجماع مهندسین اداره اوقاف روی نقشه های فوق ایجاد شده و نقشه ها نهایی شده است که اگر چنین است دیگر اعلام نقطه نظر بلا استفاده می شود. البته امیدوار هستم اینگونه نباشد. فعلاً با توجه به چند نقشه پلان و نما به لحاظ معماری (البته صاحب نظران اصلی در این بخش دوستان معماری هستند) پیشنهادهایی به شرح ذیل دارم:
۱ . چون ساختمان امام زاده در منطقه ای برف گیر ساخته می شود بهتر است حداقل شیب شیروانی با شیب ۲۰ درصد رعایت شود که در نقشه ها حدود ۱۶ درصد مشاهده شده است با عنایت به اینکه سطح برفگیر ساختمان نیز زیاد است.
۲ . با توجه به جهت وزش باد و بوران (غربی به شرقی و بالعکس) بهتر است درب های ساختمان در اضلاع شمالی و جنوبی واقع شود و از سمت شرقی بدلیل ارزش نور شرقی (بهترین نور) در نمای معماری بیشترین امکان استفاده از نور مهیا شود و در قسمت غربی چون یکی از نماهای اصلی محسوب می شود کار معماری خوب اما با حداقل نورگیری صورت گیرد (با توجه به اینکه اضلاع غربی در معرض بیشترین اصابت بوران و برف و بارن است در ضمن به لحاظ ارزش نور ضعیف ترین است).
۳- پیشنهاد می شود آبدارخانه نیز به قسمت ضلع شمال شرقی منتقل شود تا از بارگاه فاصله بیشتری داشته باشد.
۴-البته نکته ای که مهندسین و معماران طرح در انتخاب ورودی احتمالاً مد نظر داشتند اینکه بارگاه امام زاده در موقعیت تقارن قرار گیرد و چون امکان گسترش ساختمان به سمت غرب وجود نداشته ناچاراً با توجه به اولویت حفظ تقارن به سمت شرق گسترش داده و مجبور به انتخاب ورودیها در شرق و غرب شدند ولی فکر میکنم با تمهیداتی به لحاظ معماری می توان این مشکل را حل کرد تا به لحاظ سرویس دهی در دراز مدت مشکل و پشیمانی به همراه نداشته باشد.
۵ . به نظرم اگر بخواهیم نماها را اولویت بندی کنیم و بر اساس اولویت نمایی متناسب با ارزش سمت نگاه برای امام زاده داشته باشیم این اولویتها به ترتیب ذیل خواهد بود:
۱ . سمت جنوبی (بدلیل واقع بودن حیاط و جاده های ارتباطی منطقه)
۲ . سمت شرق (بدلیل ضرورت نورگیری)
۳ . سمت شمال (بدلیل ضرورت نورگیری )
۴ . سمت غرب (بدلیل اشرافیت ساختمان بر جاده)
که دوستان و همکاران معماری باید به این اولویتها در نماسازی امام زاده توجه دقیق داشته باشند.
۵ . با توجه به زلزله خیز بودن منطقه که جزو مناطق با میزان ریسک بالا محسوب می شود نیاز است پس از نهایی شدن کلیات نقشه های معماری، مهندسین عمران (محاسب) در خصوص انطباق نقشه های معماری با محاسبات مهندسین محاسب مطمئن شوند و نیز با توجه به میزان اهمیت ساختمان ضرایب اطمینان لازم را در محاسبات لحاظ نمایند که در منطقه ما زلزله در اولویت اول و برف در اولویت دوم است.
با احترام. عالیشاهی
……………………………………………….
سادوا: سلام جناب مهنس عالیشاهی عزیز٫ یقیناً مواردی که از دیدگاه تخصصی بدانها اشاره فرموده اید، می تواند (و می بایست) مورد توجه هیت امنای امامزاده و اداره اوقاف قرار گیرد. سپاساز یادداشت شما.